Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home De Bron

vrijdag03 juli 2020

Parochie De Bron 
De gemeente Woensdrecht bestaat uit de kerkdorpen Hoogerheide, Ossendrecht, Woensdrecht, Huijbergen en Putte. De geloofsgemeenschappen van de 5 kerkdorpen in de gemeente vormen samen Parochie De Bron.

Om de vitaliteit van de parochie te waarborgen, is er een nauwe samenwerking met parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud. Deze parochie bestaat uit de geloofsgemeenschappen Heerle, Moerstraten, Wouw en Wouwse Plantage. Er is één pastoraal team dat alle pastorale taken in beide parochies verzorgt.
----------------------------------------------------------------------------------

Vieringen
 
Mededeling/kanselbericht lees meer....

Rooster vieringen juni 2020

Rooster vieringen juli 2020

Rooster vieringen augustus 2020

Helaas mogen volgens de regels van het RIVM in de vieringen nog geen koren zingen. We streven naar een muzikale verzorging bij de vieringen door middel van orgelspel en/of cantor. Vanaf 1 juli hoeven er geen plaatsen meer te worden gereserveerd.

De maatregelen van de overheid in verband met de coronacrisis zijn van toepassing. Er mogen tot eind juni 2020 maximaal 30 personen in een viering aanwezig zijn. De kerkgangers moeten zich voor de vieringen in juni tevoren opgeven voor de viering. In de parochie De Bron gebeurt deze reservering telefonisch via het telefoonnummer 06-30335317 van parochiecoördinator Ad Schouw. Voor elke viering moet U zich opnieuw opgeven. U kunt dat doen elke donderdag en vrijdag VOOR die viering.    
Informatiebron
 
 
De nieuwe informatiebron voor de kerkberichten en de vieringen is weer uitgegeven. De laatste maanden hebben we veel moeten aanpassen, maar zoals de Pastor zijn voorwoord  besluit: "Mag er een nieuw evenwicht gevonden worden in de omgang van mensen met elkaar en in de omgang met alles wat er leeft en wat er is. De deur mag open staan voor de toekomst." 
 
Ons parochieblad, vraagbaak en informatie van Parochie de Bron. Het blad wordt door vrijwilligers aan huis bezorgd bij de parochianen van Parochie de Bron. U kunt de meest recente uitgave ook hier lezen:  

Sacramentsdag 2020  Breda

“De tijd zijn wij. Zoals wij zijn, zo is onze tijd”

Mgr. dr. J.W.M. Liesen
Bisschop van Breda

Lees hier de kanselbrief van 13/14 juni 2020......

BERICHTEN 
 
De afgelopen tijd zijn geen openbare vieringen geweest, nu het langszaam weer mogelijk wordt kunt u hier terug lezen wat er bericht is en hoe we verder moeten gaan met de nieuwe regelgeving.
 
 
Wil u oudere berichten en nieuwsbrieven nog lezen klik hieronder op Lees meer....

Lees meer...

Kerk Online en televisie
 
Door de huidige maatregelen i.v.m. het Corona virus zijn de kerken in onze parochie voorlopig gesloten. De komende tijd kunnen we de liturgische vieringen en plechtigheden alleen nog via televisie en internet volgen.
Hieronder volgen een aantal mogelijkheden hoe u zich kunt aansluiten en mede de diensten volgen, zowel live als achteraf.
 
Op TV kunt u bij de KRO en EO regelmatig diensten volgen. 
 
 
Op YOUTUBE (Bisdom Breda): Ga naar YOUTUBE
 
 

PINKSTERMIS OP TV

Op de zaterdag voor Pinksteren kunt u op tv de mis volgen die vanuit de Lambertuskerk wordt uitgezonden. Dit zal zijn op Pinksterzaterdag 30 mei om 19.00 uur via ZuidWest TV.  Op dat moment vindt de besloten viering plaats in de Lambertuskerk, die live zal worden uitgezonden. Niet op zondag, omdat we dan al de landelijke televisiemis hebben. Mocht u ZuidWest TV niet kunnen ontvangen, dan kunt u ook inloggen via hun website.

Lees meer...

Pinkstervertelling 2020

Voor de kinderen Lees meer ......