Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home De Bron

woensdag27 mei 2020

Parochie De Bron 
De gemeente Woensdrecht bestaat uit de kerkdorpen Hoogerheide, Ossendrecht, Woensdrecht, Huijbergen en Putte. De geloofsgemeenschappen van de 5 kerkdorpen in de gemeente vormen samen Parochie De Bron.

Om de vitaliteit van de parochie te waarborgen, is er een nauwe samenwerking met parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud. Deze parochie bestaat uit de geloofsgemeenschappen Heerle, Moerstraten, Wouw en Wouwse Plantage. Er is één pastoraal team dat alle pastorale taken in beide parochies verzorgt.
----------------------------------------------------------------------------------

PINKSTERMIS OP TV

Op de zaterdag voor Pinksteren kunt u op tv de mis volgen die vanuit de Lambertuskerk wordt uitgezonden. Dit zal zijn op Pinksterzaterdag 30 mei om 19.00 uur via ZuidWest TV.  Op dat moment vindt de besloten viering plaats in de Lambertuskerk, die live zal worden uitgezonden. Niet op zondag, omdat we dan al de landelijke televisiemis hebben. Mocht u ZuidWest TV niet kunnen ontvangen, dan kunt u ook inloggen via hun website.

Lees meer...

Kerk Online en televisie
 
Door de huidige maatregelen i.v.m. het Corona virus zijn de kerken in onze parochie voorlopig gesloten. De komende tijd kunnen we de liturgische vieringen en plechtigheden alleen nog via televisie en internet volgen.
Hieronder volgen een aantal mogelijkheden hoe u zich kunt aansluiten en mede de diensten volgen, zowel live als achteraf.
 
Op TV kunt u bij de KRO en EO regelmatig diensten volgen. 
 
 
Op YOUTUBE (Bisdom Breda): Ga naar YOUTUBE
 
 
Maria in de meimaand.
 
We hebben van tijd tot tijd de behoefte om tot rust te komen. Niet alleen de behoefte om te zitten, om het lijf rust te geven, maar misschien ook wel het hoofd en het hart.
Vele kerken hebben een plekje voor Maria. Even je zorgen en vragen bij de H. Maria neerleggen. En we hebben meestal wel aardig wat om bij Maria neer te leggen. En, via haar, bij Jezus, bij God. Zorgen om ziektes, zoals het Coronavirus, een overlijden, velen hebben er mee te maken, niet naar buiten, werkeloosheid, financiële problemen, irritates, relatieproblemen, geen bezoek van de (klein)kinderen en wat al niet. Maria is een vrouw waarbij we ons bij thuis mogen voelen, met wie we onze zorgen, angsten, dankbaarheid mogen delen, omdat ze zo gewoon is, gewoon omdat ze er is, om haar stille aandacht. Omdat de ze de moeder van Christus is en de moeder van ons allemaal.

Lees meer...

BERICHTEN 
 
Aangezien er momenteel geen vieringen zijn, proberen we U op de hoogte te houden met de volgende berichten.
 
 
Informatiebron
 
Door de huidige ontwikkelingen is de informatiebron voor de kerkberichten en de vieringen niet actueel meer. Kijk onder het kopje BERICHTEN voor de laatste informatie. 
 

GEBED BIJ DE BRANDENDE PAASKAARSEN VAN 2020

Een gebed om thuis mee bidden. 

Lees meer...

Paasvieringen live uit via ZuidWestTV

ZuidwestTV zendt de vieringen van het Paastriduüm live uit . De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag worden opgenomen in de OLV van Lourdeskerk. Op Eerste Paasdag is er dan weer de Eucharistieviering op NPO2. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen parochianen vrije toegang hebben bij een religieuze bijeenkomst, heeft vicaris pastoor Paul Verbeek ervoor gekozen om de vieringen uit te zenden. Parochianen van het hele uitzendgebied van ZuidWestTV kunnen zo via de televisie verbonden zijn en op afstand het feest van Pasen meevieren.

Lees meer...

GEBED BIJ DE ZEGENING VAN DE PALMTAKKEN 2020

Lees meer...