Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home De Bron Corona berichten

woensdag08 juli 2020

BERICHTEN 
 
De afgelopen tijd zijn geen openbare vieringen geweest, nu het langszaam weer mogelijk wordt kunt u hier terug lezen wat er bericht is en hoe we verder moeten gaan met de nieuwe regelgeving.
 
 
Wil u oudere berichten en nieuwsbrieven nog lezen klik hieronder op Lees meer....
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief pastoraal team over Eerste Heilige Communie en Vormsel 2020 en 2021  Lees meer...
 
Nieuwsbrief van de Pastores maart 2020 - 2 Eucharistieviering en gebed tijdens het corona-virus  Lees meer....
 
Nieuwsbrief van de Pastores maart 2020 - 1 Eucharistieviering en gebed tijdens het corona-virus  Lees meer....
 
 

Kerkdiensten Parochie de Bron

Vanaf juni 2020 beperkt weer vieringen Lees meer...

Voorlopig geen vieringen, ook niet in de Goede week en met Pasen.  Lees meer...

Informatie over de Goede week en Pasen van de bischoppen. Lees meer....

 
Actuele informatie uit het Bisdom Breda kunt U vinden hier:  https://www.bisdomvanbreda.nl/
 
 
RELIVISIE EXTRA
Vanaf vrijdag 20 maart is er op ZuidWestTV wekelijks een extra uitzending van ReliVisie op tv. Zo kunnen gelovigen uit West-Brabant thuis toch nog wat mee krijgen van wat er normaal in de kerken te zien zou zijn die week. Het programma heeft een oecumenisch karakter, waar plaats is voor bezinning, maar ook voor de intenties en welke gelovigen ook in kunnen sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De presentatie is in handen van dominee Willem Vermeulen en pastoraal werkster Fredi Hagedoorn.
 

Bidden voor Elkaar

In beide parochies - O.L.V. in het Wouw en De Bron - willen wij ook in deze tijden met elkaar verbonden blijven, als kerk, in gemeenschap en solidair met elkaar.   Een van de manieren om met elkaar verbonden te blijven is door het gebed voor elkaar.  Stuur uw gebedsintentie naar het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .    
De beide pastores, pastoor Frans Verheije en diaken Ryan Keetelaar, zullen dan in het getijdengebed in de ochtend en in de avond voor deze intenties bidden.
 
MARIAKAPELLEN ELKE DAG OPEN
De Mariakapel zullen indien mogelijk op elke dag minimaal van 10.00 tot 17.00 uur open zijn, zodat u er terecht kunt voor een persoonlijk gebed of om een kaarsje aan te steken.
 
GEEN SPREEKUUR 
De parochiekantoren zijn tijdelijk gesloten.
 
Klokken van troost en hoop
Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden zullen wij op woensdag 25 maart en 1 april van 19.00 - 19.15 uur de kerkklokken luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.