U bevindt zich hier: Home De Bron Maria in de meimaand

woensdag27 mei 2020

Maria in de meimaand.

We hebben van tijd tot tijd de behoefte om tot rust te komen. Niet alleen de behoefte om te zitten, om het lijf rust te geven, maar misschien ook wel het hoofd en het hart.
Vele kerken hebben een plekje voor Maria. Even je zorgen en vragen bij de H. Maria neerleggen. En we hebben meestal wel aardig wat om bij Maria neer te leggen. En, via haar, bij Jezus, bij God. Zorgen om ziektes, zoals het Coronavirus, een overlijden, velen hebben er mee te maken, niet naar buiten, werkeloosheid, financiële problemen, irritates, relatieproblemen, geen bezoek van de (klein)kinderen en wat al niet. Maria is een vrouw waarbij we ons bij thuis mogen voelen, met wie we onze zorgen, angsten, dankbaarheid mogen delen, omdat ze zo gewoon is, gewoon omdat ze er is, om haar stille aandacht. Omdat de ze de moeder van Christus is en de moeder van ons allemaal.
De Kerken In onze parochie De Bron hebben allemaal een plaats voor onze Moeder Maria waar kaarsjes aangestoken kunnen worden.
De Mariakapel in Ossendrecht en Hoogerheide zijn overdag open. Ook de Kerk in Huijbergen is veelal in de middag open.
Dan is er nog de Mariakapel aan de Wouwbaan in Hoogerheide waar u een kaarsje kunt branden. Deze kapel in zijn huidige staat vindt zijn oorsprong met de bevrijding van Woensdrecht, nu 75 jaar geleden. Het Mariabeeld in de kapel is naar verluid geschonken door de toenmalige bewoners van de Wouwbaan omdat de Wouwbaan bespaard is gebleven van oorlogsgeweld. Ook deze Mariakapel is in de meimaand elke dag open. Als de vlag uit hangt kunt u er rustig binnen lopen.
Het is goed, en het mag van onze premier Mark Rutte, om een wandeling te maken, als we ons maar aan de anderhalve meter afstand van elkaar houden.
Wandel gerust naar de Mariakapel, steek een kaarsje aan, en een ‘Wees gegroetje’ bidden of de Rozenkrans.

Diaken Ryan Keetelaar