Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home De Bron Actueel

zondag17 december 2017

Nieuwe pastor parochies De Bron en OLV in het Woud 

Kanselbericht weekend 2 en 3 december 2017: 

Namens de parochiebesturen en het pastoraal team van de parochie De Bron en de parochie O.L. Vrouw in het Woud wil ik u de volgende mededeling doen.

De bisschop van Breda heeft de verantwoordelijkheid om in het gehele bisdom goede pastorale zorg te realiseren. Daartoe doet hij van tijd tot tijd een beroep op de pastorale beroepskrachten in ons bisdom. Ook is het een goede zaak, zowel voor de parochies als voor de pastorale beroepskrachten, om met enige regelmaat een nieuwe uitdaging aan te gaan.

In de afgelopen maanden heeft bisschop Liesen met pastoor Hans de Kort gesproken over zijn toekomst. Pastoor De Kort is sinds 1 oktober 2006 werkzaam als pastoor van de parochie de Bron te Hoogerheide en sinds 1 november 2009 tevens pastoor van de Parochie O.L. Vrouw in het Woud te Wouw. Bisschop Liesen heeft pastoor De Kort gevraagd een nieuwe benoeming te aanvaarden. Daar heeft pastoor De Kort ja op gezegd.

Met ingang van 1 februari 2018 wordt pastoor De Kort benoemd als pastoor van de Sint Annaparochie te Steenbergen en van de Sint Christoffelparochie in Halsteren. Hij gaat wonen in de pastorie van Steenbergen.

Op zondag 7 januari neemt pastoor De Kort afscheid van de parochie O.L.Vrouw in het Woud tijdens en na de eucharistieviering om 10.00 uur in de H. Gertrudiskerk in Wouwse Plantage. Op zondag 21 januari neemt pastoor De Kort afscheid van de parochie De Bron tijdens en na de eucharistieviering om 9.30 uur in de kerk O.L.Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide. Daarna neemt hij een kort verlof op.

We zijn blij u te kunnen melden dat bisschop Liesen heeft kunnen voorzien in de opvolging van pastoor De Kort. Met ingang van 1 februari wordt de eindverantwoordelijkheid voor de parochie De Bron en de parochie O.L.Vrouw in het Woud overgenomen door pastoor Frans Verheije. Pastoor Verheije gaat leiding geven aan het pastoraal team en zal net als de huidige pastoor volledig beschikbaar zijn voor de pastorale zorg in beide parochies. Diaken Ryan Keetelaar en de beide parochiebesturen hebben met hem kennisgemaakt en zien uit naar de samenwerking.

Pastoor Verheije is momenteel pastoor van de drie parochies van de regio Zundert: De H. Trudoparochie te Zundert, de H. Bavoparochie te Rijsbergen en de parochie van de Heilige Drie-eenheid te Klein Zundert. Hij is 60 jaar. Op zondagmiddag 4 februari wordt pastoor Verheije geïnstalleerd als pastoor van de beide parochies door bisschop Liesen. De installatieviering zal plaatsvinden om 14.00.u. in de H. Lambertuskerk te Wouw. U bent allen van harte welkom.

We leven vandaag op de Eerste Zondag van de Advent in de hoopvolle verwachting van een nieuwe toekomst. Dat God beide pastoors en ons allen daarbij tot steun en inspiratie mag zijn.

Werkgroep Spiritualiteit

De Oecumenische Werkgroep Spiritualiteit start dit najaar weer met een interessante lezingenreeks met als thema: Zing, vecht, huil, bid en…. Bent u nieuwsgierig? Reserveer dan de volgende data in uw agenda:

15 november 2017 en 17 januari, 21 februari en 21 maart 2018. De lezingen worden gehouden in de ontmoetingsruimte van de parochiekerk in Hoogerheide.

Klik hier voor de brochure ....

 

 

 

VORMSEL 2017
 
Op 2 juni dit jaar was bisschop Liesen in de Lambertuskerk in Wouw voor de toediening van het vormsel. De vormelingen kwamen zowel uit de parochie De Bron als uit Onze Lieve vrouw in 't Woud. Juist het vormen van de jongeren is in deze video in beeld gebracht.
 
 verslag uit de kerk van Wouw: klik hier

Actie Kerkbalans 2017

Samen maakt lichter! Lees ook de flyer hier....

U rekent op ons, wij rekenen op U. De parochie kan uw gift niet missen. Houdt onze parochie in balans!

Hartelijk dank!

Namens het pastoraal team en het parochiebestuur,
Pastoor Hans de Kort
Stort uw bijdrage op rekeneningnummer:
NL67 RABO 012 29 05 318 t.n.v. Parochie De Bron, Huijbergen
NL55 RABO 014 05 03 080 t.n.v. Parochie De Bron, Ossendrecht
NL44 RABO 012 29 06 411 t.n.v. Parochie De Bron, Hoogerheide
NL54 RABO 013 53 12 337 t.n.v. Parochie De Bron, Woensdrecht
NL89 RABO 014 05 24 584 t.n.v. Parochie De Bron, Putte

WAT IS EEN ALPHA-CURSUS ?  zie ook de POSTER

Een Alpha-cursus is een (hernieuwde ) kennismaking met het christelijk geloof.

Maandag 18 september 2017 start de cursus in de pastorie in Ossendrecht  Dorpsstraat 7 om half 7

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch 0164 642532.  

De cursus duurt 10 avonden en een zaterdag. In een open sfeer kunnen belangstellenden zelf ontdekken wat het betekent om christen te zijn.

 

Lees meer...

Samen tegen armoede  

Armoede. In de gemeente Woensdrecht hebben zo’n 720 huishoudens ermee te kampen. Ongeveer 1 op de 8 kinderen in onze gemeente leeft onder de lage inkomensgrens. Woensdrecht wil hier iets aan doen. De gemeente en vele organisaties en instellingen zijn de strijd tegen armoede aangegaan. Ook parochie De Bron en Caritas tekenden onlangs het armoedepact en sloten zich aan bij de estafette tegen armoede.

Lees meer...

Activiteiten in de Parochie

Een aantal activiteiten in Parochie de Bron om aan deel te nemen of te bezoeken.

Lees meer...