Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home De Bron Actueel

dinsdag17 juli 2018

 

VORMSELVIERING (2018)

Op mei zijn in de jongeren uit de parochie “de Bron”  en Onze Lieve vrouw in 't Woudt" gevormd in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk van Hoogerheide. Hiervan zijn filmopnames gemaakt. Om de film te bekijken kunt op deze link drukken:  klik hier

 

Vastenactie 2018 - Programma "Households in distress"

Ieder jaar weer is de Vastenactie een belangrijke activiteit binnen de katholieke kerk in Nederland. In 2018 staat de Vastenactie in het teken van het bijzondere ‘HID’-programma, dat de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Mbala, Zambia, in 1991 zijn gestart. HID staat voor ‘Households in distress’. Met dit programma willen de zusters de impact van HIV en aids in en om het stadje Mbala in het noordoosten van Zambia verminderen door voorlichting, goede gezondheidszorg én door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Om voor deze campagne geld in te zamelen worden er in parochie De Bron diverse activiteiten georganiseerd:

Lees meer...

ACTIE KERKBALANS 2018

Samen maakt lichter! Lees ook de flyer hier....

U rekent op ons, wij rekenen op U. De parochie kan uw gift niet missen. Houdt onze parochie in balans!

Hartelijk dank!

Lees meer...

Afscheid  Pastoor Hans de Kort in Hoogerheide

Van het afscheid van Pastoor Hans de Kort in Hoogerheide op 21 januari 2018 is een fotorapportage gemaakt. Een aantal foto's kunt U op de website bekijken. Volg deze link of kijk bij Foto's in het menu.  

Nieuwe pastor parochies De Bron en OLV in het Woud 

Kanselbericht weekend 2 en 3 december 2017: 

Lees meer...

UITNODIGING

Hoogerheide/Wouw, januari 2018

Op zondag 4 februari aanstaande wordt drs. F.M. Verheije door mgr. dr. J.W.M. Liesen, de bisschop van Breda, geïnstalleerd als pastoor van beide parochies De Bron en Onze Lieve Vrouw in het Woud.

Lees meer...

VORMSEL 2017
 
Op 2 juni dit jaar was bisschop Liesen in de Lambertuskerk in Wouw voor de toediening van het vormsel. De vormelingen kwamen zowel uit de parochie De Bron als uit Onze Lieve vrouw in 't Woud. Juist het vormen van de jongeren is in deze video in beeld gebracht.
 
 verslag uit de kerk van Wouw: klik hier

WAT IS EEN ALPHA-CURSUS ?  zie ook de POSTER

Een Alpha-cursus is een (hernieuwde ) kennismaking met het christelijk geloof.

Maandag 18 september 2017 start de cursus in de pastorie in Ossendrecht  Dorpsstraat 7 om half 7

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch 0164 642532.  

De cursus duurt 10 avonden en een zaterdag. In een open sfeer kunnen belangstellenden zelf ontdekken wat het betekent om christen te zijn.

 

Lees meer...

Samen tegen armoede  

Armoede. In de gemeente Woensdrecht hebben zo’n 720 huishoudens ermee te kampen. Ongeveer 1 op de 8 kinderen in onze gemeente leeft onder de lage inkomensgrens. Woensdrecht wil hier iets aan doen. De gemeente en vele organisaties en instellingen zijn de strijd tegen armoede aangegaan. Ook parochie De Bron en Caritas tekenden onlangs het armoedepact en sloten zich aan bij de estafette tegen armoede.

Lees meer...

Activiteiten in de Parochie

Een aantal activiteiten in Parochie de Bron om aan deel te nemen of te bezoeken.

Lees meer...