Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home De Bron Liturgie Uitvaart en avondwake

woensdag08 juli 2020

Uitvaart en avondwake

Kerkelijke uitvaart

Als u kiest voor een kerkelijke uitvaart, neem dan zo spoedig mogelijk contact op Ad Schouw, parochiecoordinator, mobiel nr 06-30335317. Degene die bij de uitvaart voorgaat, brengt voorafgaand een bezoek aan de familie. De uitvaart kan plaatsvinden met of zonder eucharistieviering. Ook is het mogelijk alleen een dienst in het crematorium te houden.

 

Begin november, Allerzielen, is er in de kerken een herdenkingsdienst en worden de herinneringskruisjes aan de nabestaanden uitgereikt.


Avondwake
De avondwake is een moment van biddend en overwegend samenkomen in de kerk op de vooravond van de uitvaart. Het is een afsluiting van de dagen van voorbereiding en rouwend samenzijn en tegelijk een voorbereiding op het laatste afscheid bij de uitvaart in de kerk of de dienst in het crematorium. Daarnaast biedt het de mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart gelegenheid om hun deelneming in gebed en medeleven te tonen.

Rouwbegeleiding
In onze kerken zijn er werkgroepen voor rouwbegeleiding. Neem contact op met het parochiecentrum (zie CONTACT) in uw geloofsgemeenschap voor meer informatie.