U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud ROZENKRANSGED

maandag23 oktober 2017

OKTOBER, DE ROZENKRANSMAAND
IN WOUWSE PLANTAGE
De rozenkrans is een gebedssnoer. Tijdens het bidden worden de zogeheten Blijde, Droevige en Glorievolle Geheimen en Geheimen van het Licht overwogen, een korte samenvatting van het levensverhaal van Jezus en Maria.
Ofschoon er deze maand wat meer Marialiedjes worden gezongen is de maand oktober geen Mariamaand, maar staat vanouds te boek als de rozenkransmaand Dat heeft te maken met het feit dat in de katholieke kerk jaarlijks op 7 oktober het feest van O.L.V. van de Rozenkrans gevierd wordt. Het was de dominicaner paus Pius V die dit feest instelde ter nagedachtenis aan de overwinning op de Turkse vloot bij Lepanto op die datum in 1571.
Elke dinsdag in de maand oktober, (3, 10, 17 en 24 oktober) – om 19.00 uur - bidden we in de Mariakapel in de kerk van Wouwse Plantage de rozenkrans. Wees welkom.
Ryan Keetelaar, diaken