U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud WIJZIGING AANVANGSTIJD WEEKENDVIERING

vrijdag18 oktober 2019

Beste parochianen uit Wouwse Plantage,
Vandaag doet het parochiebestuur een mededeling, speciaal voor u als mensen uit Wouwse Plantage.
Het gaat om de aanvangstijd van de vieringen hier. Vanaf oktober aanstaande vervroegen we de aanvangstijd van half tien naar kwart over negen.
U weet dat onze pastores ook de zorg hebben voor de parochie De Bron in de Zuidwesthoek. Zij bedienen nu nog 9 kerkdorpen in een uitgestrekt gebied. De besturen van beide parochies willen graag in beide parochies elke zondag minimaal 1 eucharistieviering hebben.
De ondersteuning van gepensioneerde priesters gaat begrijpelijk vanwege de gevorderde leeftijden steeds meer wegvallen. Pastor Rud Smit is al gestopt en pastor Jan van Oers gaat per 1 oktober stoppen.
Daarom hanteren de beide parochies Onze lieve Vrouw in het Woud en De Bron meer en meer het uitgangspunt dat pastoor Frans Verheije en diaken pastor Ryan Keetelaar in principe met z’n tweeën in de toekomst bijna alle vieringen zullen moeten gaan doen.
We beschikken dan dus maar over één priester, die de eucharistie mag opdragen. Deze priester, pastoor Verheije, moet dus zoveel mogelijk weekenden in twee parochies opdraven. Dat geldt trouwens ook voor diaken Keetelaar.
Maar ook zij beiden worden een dagje ouder en de krachten nemen met het ouder worden niet toe. Voor wat betreft het werk lopen zij beiden steeds meer tegen grenzen aan van wat nog mogelijk is. Het parochiebestuur dient hierbij óók om hun gezondheid te denken. Diaken Keetelaar is al 65 jaar en pastoor Verheije zit daar niet zover meer vandaan.
Welnu, om stressmatige situaties bij heen en weer reizen te voorkomen, vragen wij van u om vanaf oktober een kwartiertje eerder naar de kerk te komen. Dit kwartiertje schept bij hun net genoeg ruimte om niet te hoeven jakken en jagen bij het reizen. Ook de verkeersveiligheid is hiermee gediend. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Dus vanaf oktober begint de zondagsdienst in Wouwse Plantage om kwart over negen. Hebt u vragen, wendt u zich dan gerust tot het bestuur.
Dank u!
15 september 2019 Het parochiebestuur