U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Geloofsgemeenschappen Moerstraten

vrijdag20 oktober 2017

GELOOFSGEMEENSCHAP MOERSTRATEN

Moerstraten-640-400
Theresiakerk
KORTE GESCHIEDENIS

De geschiedenis van de kerk begint in 1925 als Moerstraten dankzij inspanningen van de bewoners een zelfstandige parochie wordt. Een jaar later wordt de eerste steen gelegd en in 1927 is de bouw voltooid.oud Moerstraten
Tot 1966 vinden jaarlijks processies plaats voor de patrones van de parochie: de heilige Theresia van het kindje Jezus.
In 1990 komt er een nieuw houten hoofdaltaar, gemaakt door parochiaan Jan Schillemans.
Ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van de H. Theresia wordt in 1997 door de parochie een reis georganiseerd naar Lisieux.
De parochie gaat in 2001 op in de parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud.
In 2009 wordt door vrijwilligers een hek vervaardigd en in de kerk geplaatst, waardoor de devotiekapel veel vaker toegankelijk is.
Vanwege de terugloop van het aantal bezoekers en de hoge kosten van onderhoud wordt de kerk begin 2014 gesloten. Op zaterdag 25 januari vindt de laatste viering plaats in de kerk. De kerk wordt verkocht en krijgt een woonbestemming.
De geloofsgemeenschap blijft bestaan en daarom zijn er maandelijks vieringen in het dorpshuis "de Parelmoer".
Ook zijn er ver gevorderde plannen voor het bouwen van een kapel in de dorpskern.

CONTACT

Opgeven intenties bij Anita Bierbooms, Moerstraatseweg 42, tel. 0165 303114.

VIERINGEN

Elke eerste vrijdag van de maand is er een viering in dorpshuis "de Parelmoer"om 19.00 uur.
De ParelMoer is te bereiken via het parkeerterrein van F.C. Moerstraten aan de Heivelddreef.
Adres dorpshuis: Heivelddreef 1, 4725 SJ Moerstraten
Kijk ook bij: kerkdiensten