U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Kerkopbouw Gebouwen

zondag17 december 2017

Werkgroep gebouwen

De gebouwencommissie heeft de zorg voor het bouwkundig onderhoud van onderstaande kerken en kapellen.

Voorzitter en contactpersoon van de gebouwencommissie en de werkgroep toekomst kerkgebouwen is:
Matthé Kerstens, Westelaarsestraat 54, 4725 SC Wouwse Plantage, tel. 0165- 379555, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud bestaat op dit moment uit 4 kerkdorpen met elk een eigen kerkgebouw.

In
Wouw
staat de prachtige monumentale Lambertuskerk en apart van de kerk, maar wel gelegen onder de kerktoren, het parochiecentrum voor de gehele parochie.

Wouwse Plantage heeft een mooie kerk, het is de trots van Wouwse Plantage en is in goede staat van onderhoud. 's Avonds is de kerk mooi verlicht: een lichtpunt in Wouwse Plantage.

De kerk van Moerstraten
is verkocht en heeft nu een woonbestemming.

In Heerle is de kerk in mei 2012 verkocht aan woonstichting Aramis/ Allee Wonen uit Roosendaal. De kerk is verbouwd tot een multifunctionele ruimte waarin plaats gemaakt is voor de huisarts en voor dorpshuis "de Schalm". Ook de parochie heeft in de verbouwde kerk een eigen gebedsruimte. In de gezamenlijke middenruimte is elke week een kerkelijke viering. Er is plaats voor 200 stoelen.

Verder beheert en onderhoudt de parochie 2 kapellen t.w. in de Spellestraat en in de Doeldreef in Wouw.