U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Liturgie Uitvaart en avondwake

zondag17 december 2017

Uitvaart en avondwake

Als u kiest voor een kerkelijke uitvaart, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met één van de pastores of het parochiesecretariaat. De pastor die bij de uitvaart zal voorgaan, brengt voorafgaand een bezoek aan de familie. De uitvaart kan plaatsvinden met of zonder eucharistieviering. Ook is het mogelijk alleen een dienst in het crematorium te houden.

Op 2 november, Allerzielen, is er in de kerk een speciale herdenkingsdienst en worden de herinneringskruisjes aan de nabestaanden uitgereikt.

Avondwake
De avondwake is een moment van biddend en overwegend samenkomen in de kerk op de vooravond van de uitvaart. Het is een afsluiting van de dagen van voorbereiding en rouwend samenzijn en tegelijk een voorbereiding op het laatste afscheid bij de uitvaart in de kerk of de dienst in het crematorium. Daarnaast biedt het de mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart gelegenheid om hun deelneming in gebed en medeleven te tonen.
Als u kiest voor een avondwake neemt een lid van de werkgroep avondwake contact op om een afspraak te maken om de avondwake voor te bereiden.

Contactpersonen avondwake
Wouw: Adrie Goorden,  Markiezenstraat 58, 4724 BC Wouw