U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Liturgie Wekelijkse vieringen

vrijdag20 oktober 2017

Vieringen

Onder liturgie verstaan we alle activiteiten, die te maken hebben met de eredienst en de vieringen van de sacramenten, die plaatsvinden binnen de kerkgebouwen.

Wekelijkse vieringen in de parochie

H.Gertrudiskerk Heerle: zaterdag  17.00 uur
De Parelmoer Moerstraten:  elke eerste vrijdag v.d. maand om 19.00 uur
St.Lambertuskerk Wouw: zondag 11.00 uur
H.Gertrudiskerk Wouwse Plantage:  zondag 9.30 uur
Voor actuele informatie over de vieringen, ga naar: kerdiensten.

Mis / eucharistievieringen
Een mis – of eucharistieviering is de benaming voor de dienst van het sacrament van de Eucharistie. Het woord mis komt van het Latijnse woord missa, dat wegzending betekent.

Woord- en communievieringen
In deze viering is een pastoraal werker de voorganger. Soms zijn het vrijwilligers die voorgaan. In een woord- en communieviering is er geen eucharistisch / tafelgebed en consecratie.

Voorgangers
De voorgangers in de vieringen worden vermeld in het parochieblad.

Misintenties
Ook deze worden vermeld in het parochieblad. (zie onder <Kerkopbouw> <Parochieblad> of klik hier)

Misintenties kunt u opgeven tijdens de spreekuren. Het kan uiteraard ook telefonisch of via e-mail: hiervoor is een speciaal formulier ontwikkeld. Als u hier klikt komt u vanzelf bij dit formulier onder <Intenties>. Als u het op prijs stelt dat een intentie ook in het parochieblad wordt vermeld, moet u deze zeker 3 weken tevoren opgeven!
De kosten voor maximaal 3 intenties in dezelfde viering bedragen € 10,50.