U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Organisatie

zondag17 december 2017

Organisatie

In de Rooms-Katholieke kerk is een parochie een gemeenschap van gelovigen waarvan de herderlijke zorg aan een pastoor is toevertrouwd. De pastoor kan hiervoor worden bijgestaan door een parochievicaris (kapelaan) en pastoraal werker.

Gelukkig zijn er veel vrijwilligers actief binnen onze parochie. Zouden zij ontbreken, zou er slechts een deel van de activiteiten mogelijk zijn die nu ons parochieleven verrijken. Het inzetten van meer betaalde arbeid is gewoonweg onmogelijk, omdat de financiële middelen daarvoor ontbreken.

Nieuwe vrijwilligers zijn steeds welkom, al was het maar om overleden vrijwilligers en de vrijwilligers te vervangen die stoppen vanwege leeftijd, gezondheid of verhuizing. Indien één van de in deze gids vermelde activiteiten u aanspreekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de vermelde contactpersoon of met één van onze pastores voor een oriënterend gesprek.