U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Organisatie Parochiebijdrage

vrijdag20 oktober 2017

Parochiebijdrage

Het salaris van de pastores, het onderhoud van de gebouwen, gas, water, licht, allerlei pastorale activiteiten en financiële afdrachten aan het bisdom worden in hun geheel door de parochie zelf opgebracht. Kerken krijgen in Nederland geen subsidie van de overheid en alle kosten worden dus betaald uit giften van de parochianen.

Daarom is de actie "Kerkbalans" niet meer weg te denken. Op vrijwillige basis en naar draagkracht wordt per gezin of zelfstandig wonende een financiële bijdrage gevraagd. Met uw bijdrage worden inkomsten en uitgaven zo goed mogelijk in evenwicht gehouden, geeft u aan de kerk belangrijk te vinden en in de toekomst te willen behouden.
Tevens wordt met uw bijdrage rekening gehouden bij de prijs van kerkelijke diensten rond trouw en rouw.

Het financieel overzicht van de penningmeester wordt aan het eind van elk jaar opgenomen in het parochieblad.

Tijdens de jaarlijkse actie "Kerkbalans" krijgen de parochianen een acceptgiro thuisbezorgd.

Natuurlijk mag u uw parochiebijdrage ook buiten de actie "Kerkbalans" om overmaken.
U kunt dit doen op bankrekening NL72RABO0372710492 t.n.v. Parochiefonds O.L.V. in het Woud onder vermelding van “parochiebijdrage”.

Het richtbedrag in 2016 is  € 116, maar de parochie is blij met elk lager of hoger bedrag.

Contactpersonen
Heerle:                  Betsy van Meer en Els van Rosendaal, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wouw:                  Jacques Slock, Kolfwei 37, 4724 ES  Wouw, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wouwse Plantage:  Jos Voeten, Plantagebaan 210, 4725 AG Wouwse Plantage, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Moerstraten:          Kees Bierbooms, Moerstraatseweg 42, 4727 SN  Moerstraten, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen vanuit kerkbestuur: Wim Brooijmans, Agathalaan 3, 4724 BP  Wouw, e-mail