Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Organisatie Parochiebijdrage

vrijdag10 juli 2020

Parochiebijdrage

Informatie over de parochiebijdrage: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het salaris van de pastores, het onderhoud van de gebouwen, gas, water, licht, allerlei pastorale activiteiten en financiële afdrachten aan het bisdom worden in hun geheel door de parochie zelf opgebracht. Kerken krijgen in Nederland geen subsidie van de overheid en alle kosten worden dus betaald uit giften van de parochianen.

Daarom is de actie "Kerkbalans" niet meer weg te denken. Op vrijwillige basis en naar draagkracht wordt per gezin of zelfstandig wonende een financiële bijdrage gevraagd. Met uw bijdrage worden inkomsten en uitgaven zo goed mogelijk in evenwicht gehouden, geeft u aan de kerk belangrijk te vinden en in de toekomst te willen behouden.
Tevens wordt met uw bijdrage rekening gehouden bij de prijs van kerkelijke diensten rond doop, eerste communie, trouw en rouw.

Tijdens de jaarlijkse actie "Kerkbalans" krijgen de parochianen informatie thuisbezorgd.

Natuurlijk mag u uw parochiebijdrage ook buiten de actie "Kerkbalans" om overmaken.
U kunt dit doen op bankrekening NL72RABO0372710492 t.n.v. Parochiefonds O.L.V. in het Woud onder vermelding van “parochiebijdrage”.


Het richtbedrag in 2020 is  € 122, maar de parochie is blij met elk lager of hoger bedrag.

Contactpersonen
Heerle:                  Betsy van Meer en Els van Rosendaal
Wouw:                  Ton Thissen 
Wouwse Plantage:  Jos Voeten
Moerstraten:          Kees Bierbooms
Algemeen vanuit kerkbestuur: Wim Brooijmans,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.